luni, 4 martie 2013

... Primăvara se iubeşte ...





Primăvara se iubeşte, nu se supără, nu se mâhneşte, nu se revendică. Primăvara se adulmecă cu toată fiinţa împietrită de gerul iernii… se adulmecă până la nefiinţă, până când fiecare nervură începe să tremure, începe să simtă, să se întremeze, să cânte. Primăvara se ascultă, nu se mândreşte. Primăvara se merge în mijlocul dezgheţului, în mijlocul jocului, în mijlocul oamenilor, în mijlocul cântecului, în mijlocul freamătului şi al aripilor de zbor… nu se ascunde. Primăvara nu se retrage, se revine la viaţă. Primăvara se trăieşte fiecare zvâcnire de la mugur la frunză. Primăvara nu e timp pentru reproşuri sau învinuiri, pentru lucruri care au fost sau n-au fost. Primăvara se trăieşte cu tot începutul din ea. Putem reînvia în fiecare primăvară dacă uităm sau iertăm.
Primăvara se învaţă de la picioarele plăpânde ale mieilor care se ridică şi zburdă din primele clipe de realitate. Primăvara se deschid toate uşile şi ferestrele, să intre aer reavăn şi freamăt de păsări şi muguri, se deschid lucarne de mansarde să pătrundă soare galben şi cer limpede peste lucruri vechi sau doar învechite, se deschid duhuri şi ochi şi minţi închise iarna pentru diferite activităţi… meditaţie, izolare, egoism, mândrie, prea mult sine. Primăvara nu se întoarce spatele, se ia în braţe şi se astâmpără doruri. Primăvara se regăsesc oameni, se iartă ierni şi se promit veri.
Primăvara se ia ţărână mustind de raţiunea zăpezii şi de duhul amar al germenilor de grâu, se suflă dragoste de Sus şi se creează adami. Iar din apropierea inimii lor se rup coaste şi se fac eve, pentru ca numai împreună să se reîntregească şi să-şi ducă dorul divin. Primăvara e timpul întoarcerii şi iertării fiilor risipitori. Primăvara se zâmbeşte nu doar cu buzele, ci cu ochii şi sufletul.
Primăvara se speră şi se bucură, primăvara se agaţă în dreptul inimii poveşti prinse cu fir alb-roşu şi se cheamă mărţişoare, primăvara se postesc suflete de păcate şi se trăiesc învieri… 


Sursă foto: http://www.mrwallpaper.com/view/Spring-Garden-1920x1080/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu